Інтелектуальний історичний батл

IMG_7317 - копияВ рамках святкування 70-річчя визволення міста Берислава у коледжі відбувся історичний батл між студентами 1 та 2 курсів Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф.Беньковського  та учнями 11 класу  Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.. № 3.

Студенти згадали історії своїх родин, так як в першому турі було завдання підготувати проект «Моя родина в роки Другої світової війни». І учні, і студенти з гордістю презентували свої проекти. У другому турі, інтелектуальному, команди-суперники показали свої знання з історії Другої світової війни, краєзнавства. Завдання були складними, вимагали  від учасників знань поза межами навчальних програм, але команди з честю справились і з цим завданням. Поки журі рахували набрані учасниками бали, в залі лунали пісні воєнних років «В землянке», «Последний бой», «В лесу прифротновом» і т.д.

Інтелектуальний історичний батл закінчився дружнім потисканням рук капітанів обох команд, адже перемогли знання, вміння, толерантність, інтелект… і дружба.

IMG_7330 - копияУчасники та організатори заходу дякують директору Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф.Беньковського М.В.Климович та директору Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3 О.Б.Дерябіній за підтримку у проведенні заходу.

Трагічні сторінки історії Другої світової війни закликають народи світу до пильності. Адже і сьогодні насильство і терор залишаються інструментами політики, незважаючи на те, що демократичні держави намагаються спільно протистояти цим явищам. Тут слушно згадати відомий афоризм: «Історія не вчителька, а наглядачка… Вона нічого не навчає, а лише карає за незнання уроків».

Comments are closed.