«Дослідження вивчення творчості Т.Г. Шевченка у початкових класах»

У рамках святкування 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка 20 лютого  у Бериславському педагогічному коледжі імені В.Ф. Беньковського пройшла студентська конференція «Дослідження вивчення творчості Т.Г. Шевченка у початкових класах».

IMG_7421Важко переоцінити значення багатогранної творчості Тараса Шевченка для розвитку вітчизняної дитячої літератури. Його творчість збагатила літературу для дітей ідеями народності й демократизму, досконалими художніми формами. Незважаючи на те, що художні твори Кобзаря ввійшли до золотого фонду дитячої літератури, вони не часто стають предметом дослідження науковців; публікації, зорієнтовані на потреби початкової школи з’являються рідко. Тому метою даної конференції стало дослідження віршів письменника, вивчення яких передбачено сучасною програмою з літературного читання в 2 класі, з читання в 3 та 4 класах.

План конференції

  1. Погляди Т. Шевченка на освіту та виховання.
  2. Вивчення творів Т.Г. Шевченка на уроках літературного читання у 2 класі.
  3. Вивчення творів Т.Г. Шевченка на уроках читання у 3 класі.
  4. Вивчення творів Т.Г. Шевченка на уроках читання у 4 класі.
  5. Фрагменти видів роботи на уроках читання (класична та інноваційна педагогіка) під час вивчення творів Т.Г.Шевченка у 3-4 класах.
  6. Фрагменти позакласного заходу вивчення творчості Т.Г. Шевченка у початкових класах.

IMG_7414Конференцію підготували та провели викладачі української філології Малова І.О., Бишляга О.М., Грек Н.Л., Соколан О.В. та студенти 123, 131 та 133 груп. На конференції було доведено, що навіть ті кілька поезій, які вивчаються на уроках читання в початковій школі, можуть дуже багато дати для становлення громадян своєї країни.

Comments are closed.