Новинка – комплексно-хвильові уроки

За ініціативи директора коледжу Маргарити Климович та відповідно до Постанови Верховної Ради «Про заходи щодо відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки у 2021 році» 29 листопада упродовж дня зі студентами 113 групи проведено комплексно-хвильові уроки на єдину наскрізну  тему «Леся Українка»: з математики (Викладач Рикова О.С.), з інтегрованого курсу «Історія: Україна і світ» (викладач Вітрук В.М.), з української літератури (викладач Шабанова Т.В.),  з української мови (викладач Сагун А.В.).

     Згідно з робочою навчальною програмою Шабанова Т.В. провела відкритий інтегрований урок з використанням мультимедійних технологій з української літератури на тему «Леся Українка. Поезії».

Студенти ознайомилися з тематикою поезій Лесі Українки, схарактеризували композиційні та ритмомелодійні особливості, образи-символи громадянської лірики поетеси: розкрили  світоглядну декларацію сильної, вольової особистості («Contra spem spero!»), «І все-таки до тебе думка лине…»: вiдтворення картин рiдного краю, ностальгiя за ним; болючі  роздуми про нещасливу долю Батькiвщини; готовнiсть цiною життя здобути свободу для України, «Слово, чому ти не твердая криця…»:

звернення до слова  як до могутньої зброї в руках людини; мужність ліричної героїні, «Мріє, не зрадь»: уславлення подвигу борців за волю; переконаність у тому, що народ –  творець усіх цінностей і багатств; відданість  мріям, наполегливе прагнення до мети.

Опанувати усе це студентам  допомогли інтерактивні технології: «Мозковий штурм», «Асоціативний кущ», «Торба питань», «Пінг-понг», «Незакінчене речення», сенкан та міжпредметна інтеграція: мистецтво, методика навчання української мови (методика вивчення поетичного твору), педагогіка, психологія, філософія, інтегрований курс «Історія: Україна і світ».

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Comments are closed.