«Алгоритм, його властивості та форми подання. Явища алгоритмів у природі». Інтегроване заняття

04 травня 2018 року викладачами математичних та природничих дисциплін Підберезньою Я.О. та Ільйонок О.В.   було проведено інтегроване заняття з інформатики та основ початкового курсу природознавства на тему : «Алгоритм, його властивості та форми подання. «Явища алгоритмів» у природі».

В рамках сучасних освітніх вимог викладачами здійснювалась професійна підготовка майбутніх вчителів початкових класів, а саме ознайомлення не тільки з теоретичними основами  (поняття про алгоритм, його властивості, форми подання, алгоритми в природі) за темою, а й з сучасними методами, прийомами та засобами навчання. Було використано наступні технології: прийом «Ділимось враженням»; використання платформ «Learning Apps» та «Mentimetr» з використанням smartboard та гаджетів;  прийом «Інформаційна скринька»; метод «Кубування»; прийом «Незакінчене речення»; демонстрація «Садження квітки»; групова робота.

Перед практичною частиною викладачі продемонстрували виконання алгоритму «Створення колажу символи України».  Запропоновані алгоритми студенти 111 групи спеціальності виконували в підгрупах, які були об’єднанні за кольоровими стрічками (зелені,фіолетові, жовті). Кожна підгрупа виконувала певний алгоритм («Кругообіг води в природі», «Квіткове дерево», smart board «Садівник»).  Для перевірки засвоєння матеріалу студенти отримали завдання: створити свій алгоритм та продемонструвати його.

Кожна підгрупа креативно підійшла до виконання завдання (було продемонстровано алгоритм «Виконання пісні», «Фізична вправа», «Дзвінок другу»).

Підсумок заняття було проведено за допомогою методу «Кубування» та «Рефлексії».

ВСІ ФОТО ІЗ ЗАНЯТТЯ ДИВИМОСЬ ТУТ

Comments are closed.