«Стежина виховної мудрості» від Т.Г. Шевченка до Нової української школи

Викладачі Тупікіна С.В., Кузнєцова О.В. та студенти Кучеренко Ю. (143 група), Любар І., Гайдич Р. (132 група), Гудим В. (142 група) створили символічну стежину від Т.Г. Шевченка до Нової української школи та уквітчали її своїми знаннями під час загальноколеджного квесту 15 березня 2018 року.

Які очікування від перебування на станції «Стежина виховної мудрості»? У чому зв’язок Т.Г. Шевченка і Нової української школи? Чому І.Франко сказав про Т.Г. Шевченка: «Він досі не стратив живої сили для нас»? Ці питання стали поштовхом до роздумів молоді.

Студенти провели дослідження за програмами дитячого садка і початкової школи з метою визначення творів, які вивчають діти. Справжню насолоду присутнім подарували вихованці дитсадка «Теремок», які прочитали вірші поета. Майбутні педагоги проаналізували ці твори з позицій різнобічного виховання та інтеграції змісту освіти.

Рефлексія: всі студенти відзначили, що їх очікування щодо розширення знань про життєвий та творчий шлях Т.Г. Шевченка справдилися і були перевершені. Майбутні педагоги побачили Т.Шевченка – педагога. Їх вразило ставлення Кобзаря до дітей, його дієва любов до малечі.

Майбутні вчителі і вихователі, викладаючи символічну стежину з педагогічних поглядів Т.Шевченка, переконалися у їх актуальності.

У поемі «І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм…» Тарас Григорович щиро закликав: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь…» Перегляд відеозапису «І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм…», як послання нащадкам, на високій емоційній ноті завершив роботу на станції.

 

Comments are closed.