Настановча конференція з педагогічної практики “Пробні уроки і заняття” для ІІІ курсу на базі Новокаховської ЗОШ№1

У сучасних умовах реформування початкової освіти перед вищим педагогічним закладом ставиться важлива мета – підготувати компетентного фахівця-вчителя початкових класів, який буде конкурентноспроможним на ринку праці.

Педагогічна практика “Пробні уроки і заняття” – найважливіший і необхідний елемент в системі професійного становлення майбутнього вчителя. Пробний урок, його оцінка і аналіз – це своєрідна атестація готовності майбутнього вчителя до самостійної роботи в школі.

Уже багато років партнером та базою для проходження практики студентами коледжу є Новокаховська ЗОШ№1. Вчителі початкових класів із задоволенням діляться своїм педагогічним досвідом не лише зі студентами, а й методистами педагогічної практики коледжу. Школа працює за програмою «Крок за кроком», що особливо актуально в умовах впровадження Концепції Нової української школи.

За ініціативою директора коледжу Маргарити Климович та підтримки директора школи Олени Зуйко 17 січня 2018 року на базі Новокаховської ЗОШ№1 відбулася настановча конференція з педагогічної практики “Пробні уроки і заняття” для студентів ІІІ курсу.

Під час конференції директор школи Олена Зуйко привітала всіх присутніх та наголосила, що вчителі школи працюють на засадах «педагогіки партнерства». Учні, батьки та вчителі, об’єднані спільними цілями та прагненнями, є добровільними та зацікавленими однодумцями, рівноправними учасниками освітнього процесу та відповідальними за результат. На думку Олени Миколаївни, така система роботи допомагає легше та швидше перейти на нові стандарти НУШ.

Завідувач навчально- виробничої практики Ольга Жукова познайомила студентів з програмою практики та вимогами до конспектів пробних уроків та занять. Завідувач навчально-виробничої практики нагадала студентам 10 ключових компетентностей НУШ, які студенти будуть формувати та розвивати на своїх пробних уроках в учнів початкової школи. Ольга Жукова зачитала наказ по коледжу, де вказані дні практики та прізвища методистів, що закріплені за кожною групою.

Продовжили конференцію вчителі початкових класів школи. Юлія Гайдиш провела зі студентами ранкову зустріч з елементами гри на тему «Жирафи». Анжеліка Розновська  розповіла про основні прийоми та методи інтеграції на уроках російської мови та основні вимоги до презентації, а Наталя Грудницька на прикладі теми «Жирафи» провела урок математики.

Студенти із задоволенням вирішували приклади, підбирали правила, правильні відповіді та шукали орфограми в словах, розгадували мовний ребус, математичний кросворд та співвідносили малюнки  з текстом. <<<БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ>>>

Директор Маргарита Климович та адміністрація коледжу  щиро дякує директору школи Олені Зуйко та вчителям початкових класів за допомогу в організації настановчої конференції.

Comments are closed.