Передвиборчі дебати кандидатів у президенти студентського колективу

У переддень святкування Міжнародного дня студента та підготовки до виборів президента студентського колективу відбулися передвиборчі дебати кандидатів у президенти. Дебати пройшли 16 листопада 2017 року. Отже, що таке дебати? Дебати — чітко структурований і спеціально організований публічний обмін думками між двома сторонами з актуальної теми. Цей різновид публічної дискусії учасники дебатів спрямовують на переконання в своїй правоті третьої сторони, тобто вас. Тому вербальні і невербальні засоби, що використають учасники дебатів, матимуть на меті отримання певного результату — сформувати у вас, як у слухачів, позитивне враження від власної позиції.


Провела дебати викладач суспільно-гуманітарних дисциплін Марія Ковальова. Яка на початку представила кандидатів в президенти студентського колективу: №1- Стукало Галина, студентка 111 групи, №2 – Поляков Ілля, студент 112 групи, №3- Кононенко Надія, студентка 211 групи, №4 – Свалов Володимир, студент 131 групи, №5 – Лукомець Анастасія, студентка 133 групи, №6 –  Острікова Віолетта, студентка 122 групи, №7 – Скакун Олександра, студентка 123 групи.

Ведуча також познайомила з правилами  дебатів: Перша частина дебатів – це презентація кожним кандидатом своєї передвиборчої програми. Регламент виступу кандидата три хвилини.  Друга частина дебатів – це запитання від експертів. Запитання можуть бути адресовані конкретному кандидату, але взяти слово і доповнити або ж заперечити опоненту може кожен кандидат. І останнім пунктом у нас є рубрика «Відкритий мікрофон», у якій ви повинні дати відповідь за запитання із залу. Питання можуть ставити як студенти, так і викладачі, адже голосувати всім нам.
На дебатах були присутні експерти, а саме: Маргарита Климович – директор коледжу,  Ольга Знаменська – заступник директора з виховної роботи, Галина Москалюк  – заступник директора з навчальної роботи, Ольга Жукова – завідувач навчально-виробничої практики.

Студенти-учасники дебатів представили свої передвиборчі програми та відповіли на запитання студентської аудиторії коледжу.

Найбільш резонансними запитаннями були такі: Що для вас важливіше, думка оточуючих чи власна думка? Яким ви уявляєте коледж через рік, пропрацювавши на посаді президента? Яким чином ви плануєте підвищувати корпоративну дисципліну студентів? Як ви бачите свої повноваження на посаді президента? За якими критеріями буде проходити оцінювання викладачів? І навіщо це?

Чекаємо всіх на виборах президента студентського колективу коледжу, які відбудуться 27 листопада 2017 року.

Comments are closed.