Як це було… День національно-патріотичного виховання у таборі «Go camp»

19 травня табір «Go camp» прокинувся під звуки українських мелодій та гопака, під які майбутні вожаті виконували ранкову гімнастику з елементами українського народного танцю. Саме так розпочався День національно-патріотичного виховання.

Козацький отаман та козацька старшина, роль яких виконували викладачі, разом зі студентами занурились в атмосферу козацької педагогіки.  Протягом дня відбулись: історичний квест «Шляхами історії», малювання та захист національно-патріотичних бігбордів, робота над проектом «Бойовий лист» і на завершення «Козацька вечірка», які зроблять цей день незабутнім для маленьких патріотів, вихованців літніх оздоровчих та мовних таборів.

Довгу дорогу пройшла наша держава до незалежності, тому завдання, які виконували студенти на станціях під час квесту «Шляхи історії», стосувались усіх етапів української державності.

Яскравими і різноплановими були роботи загонів під час виконання та захисту проектів-малюнків, які можна об’єднати одним девізом «Ми за мир у всьому світі».

Проект «Бойовий листок» зворушив і студентів, і викладачів. Кожен загін підготував інформацію про одного з героїв-земляків, які залишили свій слід в історії в різні історичні періоди: Алмазова О. – генерала-хорунжого армії УНР, Покришева П. О. – відомого льотчика Другої світової війни, Губайдулліна М.Х. – учасника війни, визволителя міста Берислав, Гаїцького Олександра – нашого земляка, героя АТО.

В цей день згадали сумний період історії: депортацію кримсько-татарського народу, вшанували пам’ять тих, хто загинув під час тих сумних подій, студенти прониклись піснею Джамали «1944» у виконанні Ігоря Корчагіна.

Завершився день фестивалем «Козацька вечірка». Почався фестиваль запальним гопаком. Під час виступів глядачі опинялись і на виборах кошового отамана, і на козацькому весіллі, почули як козаки жартували, побачили як козаки гостей приймали та спортом займались, а ще дізнались якою буде козацька мода літа 2016.

Студенти прийняли козацьку присягу, де поклялись віддано служити своєму народу, вчити історію, шанувати старших, захищати слабших, любити Вітчизну. Закінчився захід піснею «Їхали козаки» на англійській мові у виконанні викладачів.

Більше ФОТО – День національно-патріотичного виховання у таборі «Go camp»(ПЕРЕГЛЯНУТИ)

Comments are closed.